5x home made fruitwater

Zo doe je het:
Fruitwater is heel eenvoudig en snel te maken. Snijd al het fruit in stukjes en doe het in een grote kan met water. Laat het ongeveer 2 uur intrekken. En klaar is je fruitwater! Heel simpel, toch?

1. Aardbei met limoen
Een heerlijke combinatie! Limoen is sterk van smaak, dus ik raad aan om in verhouding meer aardbeien te gebruiken. Voor een halve liter water twee schijfjes limoen en een handje aardbeien.

2. Watermeloen met munt
I’ve been drinking, watermelon. Ja, zeker! Twee heerlijke smaken die snel intrekken. Deze combinatie kun je na het maken vrijwel meteen drinken. Heel verfrissend! Ik heb voor een halve liter water 1 hand watermeloenblokjes en 2 takjes munt gebruikt.

3. Sinaasappel met blauwe bessen
Deze combinatie is het lekkerst als je hem lang laat intrekken. De smaak van de blauwe bessen heeft even tijd nodig om in te trekken. Maak hem bijvoorbeeld al de avond van te voren. De smaak van sinaasappel is voor de meeste mensen wel bekend. De blauwe bessen geven de finishing touch. Gebruik per halve liter een handje bessen en 2 schijven sinaasappel.

4. Citroen, komkommer met gember
Water met citroen is een veel voorkomende combinatie. Met wat komkommer en gember is dit drankje helemaal compleet. De citroen zorgt voor een frisse adem! Ook dit drankje kun je meteen drinken, de smaken van het fruit worden snel opgenomen in het water. Per halve liter water gebruik je 2 schijven citroen, 4 schijven komkommer en een blokje van 1 centimeter gember.

5. Groene appel, frambozen en rozemarijn
Een aparte, maar zeer geslaagde combinatie. Ik had nooit gedacht dat dit lekker zou zijn, maar dat is het zeker! Voor een halve liter water heb ik 2 partjes appel, een handje frambozen en een halve tak rozemarijn gebruikt.

Je kunt zelf dingen toevoegen en weglaten. Ook kun je de hoeveelheid fruit zelf bepalen. Het is maar net je wat lekker vindt! Ook kun je bevroren fruit gebruiken, makkelijk in de winter wanneer het fruitassortiment minder uitgebreid is. Ter afwisseling kun je ook water met bubbels gebruiken.